Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Χειμερινού Ηλιοστασίου 2015 - Εκθέτες (Τρ. 7)* Φωτεινή Κακόγιαννου

"Είναι αλήθεια ότι τα αρχαία ελληνικά μυστήρια σήμερα παρουσιάζονται σαν θεατρικές παραστάσεις με αποτέλεσμα να έχουν υποτιμηθεί. Η συνέπεια τούτου είναι η ημιμάθεια περί των αρχαίων μυστηρίων η οποία είναι χειρότερη από την ίδια την άγνοια."

Τα βιβλία απευθύνονται στους μαθητές, φοιτητές, σε αυτούς οι οποίοι ασχολούνται με την πανεπιστημιακή έρευνα γιατί πρόκειται για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο έργο με βάση την αρχαία ελληνική βιβλιογραφία. 

Στη σειρά βιβλίων που έχουν εκδοθεί ως τώρα περιλαμβάνονται (και θα είναι διαθέσιμα στο τραπέζι):
1. ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
2. ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
3. ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ (ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΥΗΣΗ)
4. ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ (ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ)

Βιογραφικό

Η Φωτεινή Κακογιάννου είναι Εκπαιδευτικός και απόφοιτος του Αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με άριστα  και κατόπιν εργάστηκε ως επόπτης ανασκαφών στην εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με έδρα την Σάμο. Συμμετείχε σε προγράμματα ανασκαφών στην περιοχή Ακρωτηρίου Σαντορίνης ( 1988-1989). Πορίσματα εργασιών της που αναφέρονται στην προϊστορική αρχαιολογία έχουν δημοσιευθεί στο τοπικό περιοδικό «Έλευσις»,περιοχής Βόλου Μαγνησίας (1998-1999). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση «Συστηματική Φιλοσοφία», και γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς» ) οκτώ. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο ΕΚΠΑ ( τμήμα ΦΠΨ, τομέας Φιλοσοφίας) με θέμα «Αρχαιοελληνικές και ρωμαϊκές πηγές και επιδράσεις στο Κοινωνικό Συμβόλαιο του ΡΟΥΣΣΟ» με επόπτη τον τακτικό καθηγητή Μ. Δημητρακόπουλο. Συγχρόνως ασχολείται με την εσωτερική φιλοσοφία, τα αρχαία ελληνικά μυστήρια και την ερμηνεία κειμένων παλαιογραφίας, ενώ παράλληλα φοιτά στο μεταπτυχιακό τμήμα συγκριτικής γλωσσολογίας. Είναι επίσης κάτοχος M.Sc. Ομοιοπαθητικής.


Είναι Καθηγήτρια φιλόλογος με ενεργή παρουσία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το Υπουργείο παιδείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με συγγραφικό έργο (άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε επιστημονικά περιοδικά) και το όνομα της αναφέρεται συχνά σε βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις νέων συγγραφέων.

* Η σειρά των τραπεζιών είναι για λόγους παρουσίασης των εκθετών. Δύναται να μην ανταποκρίνεται στην πραγματική κάτοψη του χώρου.

Η εκδήλωση

Το Φεστιβάλ Χειμερινού Ηλιοστασίου 2015 είναι το 2ο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novus, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 10:00 με 20:00 και περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέτες και ένα εκτεταμένο σεμινάριο για τις Τεχνικές Ερμηνείας του Γενέθλιου Χάρτη.

Η είσοδος είναι στα 3 ευρώ, ενώ για όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο (14:00 με 20:00) θα υπάρχει ένα συνολικό κόστος της τάξης των 10 ευρώ. Σε όσους το επιθυμούν μπορεί να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: 6945.807566, 6949.898709

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου