Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

1o Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Ομιλητής Χρήστος Άρχος

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Άρχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Αφότου ολοκλήρωσε της βασικές του σπουδές, πήγε Αγγλία όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία Συμβουλευτικής και απέκτησε στη συνέχεια εξειδίκευση στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία, περαιτέρω σεμινάρια και εξειδίκευση απέκτησε στις Διαταραχές της διάθεσης και στη συμβουλευτική σχέσεων και πιο πρόσφατα ασχολήθηκε με την Ψυχολογία της οικογένειας. Ο Περισσότερος κόσμος όμως τον έμαθε όχι σαν Ψυχολόγο αλλά σαν Αστρό – Ψυχολόγο. Επαγγελματίας αστρολόγος από το 2003 με ενασχόληση με την αστρολογία 20 χρόνια, ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία αστρολογίας ήδη από το 1995. Ασχολήθηκε εκτενώς με την ψυχολογική αστρολογία, συναστρία και σχέσεις αλλά και την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων γύρω του.
Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα στη ζωή του να απελευθερωθεί και να αλλάξει τη ζωή του από τις καταστάσεις που τον καταπιέζουν. « Η αστρολογία είναι η ατραπός για την ανακάλυψη του πραγματικού μας εαυτού και ο δρόμος να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη ζωή μας και να τη ζήσουμε».
Σύμβουλος πολλών ανθρώπων πρώτος εισήγαγε στην Ελλάδα το 2006 το 1ο τετραετές πρόγραμμα σπουδών αστρολογίας ως Καθηγητής Εσωτεριστικών Σπουδών στην Ακαδημία ΨΧ, ενώ από το 2003 σαν Καθηγητής αστρολογίας έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πολλά σεμινάρια. Δούλεψε για 5 χρόνια στο Περιοδικό Ζώδια και Μέλλον αλλά συνεργάστηκε και με τα περιοδικά 30 μέρες άστρα, Αστρολογική Πυξίδα και Αστρολογικός Οδηγός.  Συνεργάτης πολλών site και περιοδικών ανά τον Κόσμο με κορυφαίες αναρτήσεις και επιτυχίες όπως oroskopos.gr, in2life.gr,  myhoroscope.gr, eportal.gr, drosostalida.com, 4women.gr, omtimes.com, ascendinghearts.com. Στη Ψυχολογία έχει γράψει άρθρα για το Omtimes Magazine και το «Ψυχολογία σήμερα«.  Είναι πρόεδρος του τμήματος έρευνας του VAF – Vaastu astrological foundation αλλά και editor του Om Times Magazine για το Humanity Healing Foundation στον τομέα της Αστρολογίας. Ιδρυτικό μέλος των πρώτων 2 συλλόγων αστρολογίας στην Ελλάδα (Πάμε Αστρολογία και Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος). To 2015 έφερε στην Ελλάδα ως υπεύθυνος έκδοσης σε μετάφραση το γνωστό περιοδικό Οmtimes στα Ελληνικά ένα περιοδικό, ψυχολογίας, εναλλακτικών και μεταφυσικών ενδιαφερόντων. Από το 2012 διατηρεί την παλιότερη σε ηλικία ραδιοφωνική αστρολογική εκπομπή «Αστρολογισμοί» με μεγάλη επιτυχία αρχικά στο e-star.gr και μετέπειτα στο voicewebradio.com και πια στο focusmusic.gr.
Πέρα από την ειδίκευση του στην Μοντέρνα Αστρολογία και Ψυχολογική αστρολογία το 2015 τέλειωσε τις σπουδές στου στην Ελληνιστική αστρολογία με ιδιαίτερα σχέδια για αυτή ενώ ξεκινά με τον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων το πρώτο πρόγραμμα Έρευνας αρχαιοαστρονομίας και Εθνοαστρολογίας στην Ελλάδα.
Από το 2013 έχει τηλεοπτικές εκπομπές Αστρολογίας  όπως «Ζώδια και Μέλλον» και «7 μέρες Άστρα» στο Focus web tvκαι «Love Stars» και «Αστρολογικό Δελτίο» στον oroskopos.gr.   Το 2014 αποφάσισε να κάνει μία εκπομπή Ψυχολογίας και ονομάστηκε «Διαπροσωπικά» λόγω και του site http://www.diaprosopika.com που άνοιξε σε συνεργασία με αγαπητούς συναδέλφους, Ψυχολόγους αυτή τη φορά.

Ομιλία: Η Πύλη του Κόσμου: από τον Σκαραβαίο της Αιγυπτιακής αστρολογίας στην κάθαρση της ψυχολογικής αστρολογίας

Απο τα αρχαία χρόνια ο Καρκίνος θεωρούταν το ζωδιο που είχε να κάνει σχέση με τη γέννηση του κόσμου. ΣτοTema Mundi οι αστρολόγοι της αρχαιότητας τοποθετούσαν τη γέννηση του κόσμου στο Καρκίνο και έλεγαν ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει όταν όλοι οι πλανήτες μαζευτούν στον άξονα Καρκίνου ­ Αιγόκερω. Ο Αρχαίος Σκαραβαίος των Αιγυπτίων σύμβολο του Καρκίνου είχε να κάνει με την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση απο το θάνατο. Η Σελήνη κυριάρχος της ζωής στο πλανήτη μας τοποθετήθηκε ως κυβερνήτης του Ζωδίου αυτού και σε κάθε Ηλιοστάσιο είχαμε το Θρίαμβο της ζωής. Απο τις αρχαίες τεχνικές των Βαβυλωνίων και Ελλήνων Αστρολόγων θα ταξιδέψουμε στο σήμερα και θα μιλήσουμε για τη αστροψυχολογική σημασία του σημείου του θερινού Ηλιοστασίου και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε συμβουλευτικά αλλά και θα το συνδέσουμε με τους πλανήτες εκτός ορίων (εωσφορικές φάσεις) και πως τα όρια του Ήλιου μας είναι ταυτόχρονα και τα σημεία απελευθέρωσης μας απο όλα αυτά που μας καταπιέζουν.

Η εκδήλωση

1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Κυριακή 21 Ιουνίου, Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44

Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια και χώρο εκθετών, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων διαλεχτοί ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης και του ευρύτερου αυτογνωσιακού και εναλλακτικού χώρου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης και εκθέτες, νέοι αστρολόγοι, εκδότες και επαγγελματίες των εναλλακτικών τεχνών με σκοπό να δείξουν τι νέο έχουν να προσφέρουν στο χώρο της αστρολογίας και της αναζήτησης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ, ενώ με την επίδειξη του εισιτηρίου της εκδήλωσης (συμβολικό κόστος 3 ευρώ), μπορείτε να έχετε ισόποση έκπτωση στη βραδινή παράσταση του θεάτρου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις Εργαστηρίων: 6945.807566, 6949.898709

Το πρόγραμμα των ομιλιών και των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας www.filoi-astrologias-ellados.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου