Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

1o Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Ομιλήτρια Μαρία Ντενίζ Διαμαντή

Βιογραφικό

Η Marie-Denise Διαμαντή έχει περιηγηθεί σε μια σειρά από διαφορετικά αντικείμενα ενασχόλησης, τα οποία καταλήγουν συναφή ως προς τη σύνδεσή τους στο συνολικό αποτέλεσμα της σημερινής της δραστηριότητας.

Με σπουδές Επιχειρηματικής Διοίκησης - Διοίκησης Οργανωτικής Συμπεριφοράς (BSc in Management & Organizational Behavior- Distinction), Αστρολογίας (κλασικό, αρχαίο ελληνικό & γερμανικό σύστημα αστρολογικής ανάλυσης) και Ψυχολογίας (BSc Hons in Psychology) εργάσθηκε στο παρελθόν σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Management / Marketing / Επικοινωνίας και σήμερα δραστηριοποιείται ιδιωτικά ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος Αστρολόγος.

Κύριος στόχος της εργασίας της είναι η συμβουλευτική για την αυτογνωσία, την εξέλιξη και την εσωτερική απελευθέρωση / αυτονόμηση με κεντρικό άξονα την πραγματική και ουσιαστική δυναμική, δηλ.  "τα θέλω και τα μπορώ" του εκάστοτε συμβουλευομένου προσώπου.

Σ' ένα ταξίδι αναζήτησης του ορισμού αλλά και της εμπειρίας μιας ποιοτικότερης ζωής η M.Denise Διαμαντή προσπαθεί με την εργασία της να εισφέρει στη βελτίωση της σχέσης του εκάστοτε προσώπου με τον εαυτό στο πλαίσιο της διάδρασης με το σύνολο των σχέσεών του.

Πολύτιμα εργαλεία στην εργασία αυτή αποτελούν οι γνωστικές θεωρίες (cognitive theories), αλλά και οι γνωστικές στρατηγικές αντιμετώπισης (cognitive coping strategies) πάντα σε συνδυασμό με τη συστημική θεωρία (systems theory), όπου η θεώρηση και προσέγγιση της πραγματικότητας ανάγεται σε συστήματα.

Κάθε άτομο μετέχει διαφόρων συστημάτων (λ.χ. οικογένεια / ομάδα εργασίας κλπ.) Τα συστήματα (πχ. σύστημα σχέσης / σύστημα οικογένειας) ενέχουν εσωτερική δομή και λειτουργία. Κάθε άτομο που μετέχει του συστήματος επηρεάζει όλο το σύστημα συνολικά με τη στάση/ συμπεριφορά του. Ακολούθως,  το σύστημα στη δυναμική του επηρεάζει κάθε μέλος του ξεχωριστά.
Αναλύοντας / κατανοώντας βήμα βήμα ένα σύστημα,  καθώς και την αλληλεπίδρασή του με το γενικότερο περιβάλλον (εκτός του συστήματος), μπορεί κανείς να εντοπίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους που καθορίζουν τη δράση / αντίδραση / δυναμική ενός ατόμου εντός και εκτός συστήματος.

Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι η ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της συνεργασίας (σύμβουλο / συμβουλευόμενο πρόσωπο) σε συνδυασμό με την αληθινή θέληση και ετοιμότητα του συμβουλευομένου για εξέλιξη / αλλαγή.

Η Μ.Denise Διαμαντή προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά κυρίως με: τη διαχείριση του άγχους / στρες (stress coping), του χρόνου (time management), της αυτοεκτίμησης, των σχέσεων (διαπροσωπικών / οικογενειακών), των προσωπικών ορίων, αλλά και της κρίσης  / διαχείρισης σε στάδια επιθυμίας αλλαγών.

Οι γνώσεις περί την Αστρολογία βοηθούν στην βαθύτερη κατανόηση της φύσης ενός ατόμου. Παράλληλα, οι γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της Ψυχολογίας εισφέρουν σε μια ποιοτική συμβουλευτική διαδικασία, όπου ο Άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως Ον με βούληση και ικανότητα σχεδιασμού και διαχείρισης της ζωής του στο πλαίσιο του «πεπρωμένου», όπως αυτό μπορεί να αναλυθεί.

Ομιλία: «Η Ανθρώπινη Ψυχολογία μέσ’ απ’ τους αστρολογικούς συμβολισμούς»

Στην ομιλία της αυτή η M.D.Διαμαντή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Αστρολόγος, θα παρουσιάσει μια σειρά αστρολογικών συμβόλων, με την ειδική σημασία που μπορούν να έχουν ως προς την αποκρυπτογράφηση της ανθρώπινης φύσης ψυχολογικά. Ειδικότερα, η εισηγήτρια θα μιλήσει για τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, αλλά και τους μεταξύ τους συνδυασμούς σ’ έναν προσωπικό αστρολογικό χάρτη. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσει να καταδείξει τη σημασία των πιο αργών πλανητών (Δία, Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) μέσα στο αστρολογικό αποτύπωμα κάθε ανθρώπου. Στόχος αυτής της ανάλυσης είναι μια πρώτη κατανόηση των συμβόλων, αλλά και της δυναμικής κάθε ανθρώπου να διαχειριστεί μέσ’ από τα εργαλεία αυτογνωσίας τον ίδιο τον εαυτό και να εξελιχθεί στο μέγιστο βαθμό ως πνευματική οντότητα και ως κοινωνικό ον.

Η εκδήλωση

1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Κυριακή 21 Ιουνίου, Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44

Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια και χώρο εκθετών, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων διαλεχτοί ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης και του ευρύτερου αυτογνωσιακού και εναλλακτικού χώρου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης και εκθέτες, νέοι αστρολόγοι, εκδότες και επαγγελματίες των εναλλακτικών τεχνών με σκοπό να δείξουν τι νέο έχουν να προσφέρουν στο χώρο της αστρολογίας και της αναζήτησης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ, ενώ με την επίδειξη του εισιτηρίου της εκδήλωσης (συμβολικό κόστος 3 ευρώ), μπορείτε να έχετε ισόποση έκπτωση στη βραδινή παράσταση του θεάτρου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις Εργαστηρίων: 6945.807566, 6949.898709

 Το πρόγραμμα των ομιλιών και των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας www.filoi-astrologias-ellados.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου