Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

1o Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Ομιλήτριες και Συντονίστριες Εργαστηρίων Έλενα Αθανασογιαννοπούλου και Ναυσικά Σαμαλίδου

Βιογραφικά

Η Έλενα Αθανασογιαννοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Συντονίστρια Συστημικών Οικογενειακών Αναπαραστάσεων κατά Bert Hellinger. Εχει αποφοιτήσει  τη Σχολή Συναλλακτικής Ανάλυσης & Ψυχοθεραπείας, με ειδίκευση  στις εξαρτήσεις από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Ψ.Ν.Α) του τμήματος 18 Ανω , συντάκτης στο περιοδικό New Age Astrology,  κατέχει το βαθμό του Master Teacher Reiki και από το 2008 είναι Υπεύθυνη Συντονίστρια του «ΚΥΚΛΟΥ ΦΩΤΟΣ» μιας ομάδας που ασχολείται με την
Πνευματική θεραπεία , αυτογνωσία και  διδασκαλίες εσωτερικού χαρακτήρα. Είναι ένας χαρούμενος  άνθρωπος  με αγάπη για την τέχνη και την ζωή αλλά πάνω από όλα τη διακρίνει η αφοσίωση της στους ανθρώπους  έχοντας ενεργή συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες κοινωνικού και ανιδιοτελούς χαρακτήρα.

Τίτλοι Σπουδών
Diploma in Counselling, by European Association for Councelling (EAC) & Psychotherapy in Scotland (COSCA).
Diploma  (Family Constellation) στην Συστημική Θεραπεία κατά Bert Hellinger by Hellinger Sciencia
Μονοετή εκπαίδευση στον τομέα των εξαρτήσεων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Ψ.Ν.Α) του τμήματος 18 Ανω.
Επιπλέον
bachelor's degree  in Photography, by Middlesex university of England, στην φωτογραφία
Master Reiki Teacher – Ενεργειακός Συντονισμός

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τηλ.: 6977914300, 210 9965570
eloptron99@yahoo.gr
kyklosfotos@groups.facebook.com
http://kyklosfotos.blogspot.gr

Η Ναυσικά Σαμαλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία
Eργάζεται ως συστημικός σύμβουλος στην Ελλάδα και στην Γερμανία, προσφέροντας ατομικές συνεδρίες και ομαδικά σεμινάρια συστημικής αναπαράστασης. Έχει εκπαιδευτεί στην σχολή του Bert Hellinger και αποφοίτησε ως Διπλωματούχος της Συστημικής Αναπαράστασης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαιδευση ως ολιστική προπονήτρια (holistic coach) και Ψυχολογικός Σύμβουλος.
„Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μια φιλοσοφία ζωής, που μας βοηθάει ν’αναλαμβάνουμε ευθύνη για τη δική μας ζωή, παρατηρώντας τα προβλήματα από μια άλλη οπτική γωνία, για να ενεργήσουμε ανάλογα. Διότι: «Η δύναμη ρέει από τις ρίζες». “ Nafsika Samalidou
Διπλωματούχος της Συστημικής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger, Hellinger Sciencia, Berchtesgarden.

Ολιστική Προπονήτρια, Ganzheitliche Coaching Akademie, Frankfurt.
Ψυχολογικός Σύμβουλος, Paracelsus Schule, Tübingen.
Reiki κατά Mikao Usui.

Website: www.ikojenia.gr
 Phone: 697 9513816
 E-Mail: contact@ikojenia.com

Ομιλία: „Η δύναμη ρέει από τις ρίζες“

Συστημική  Αναπαράσταση
Ας  φανταστούμε ότι ένα  δέντρο καθρεφτίζει το οικογενειακό σύστημα του ανθρώπου.
Αυτό το δέντρο έχει δημιουργηθεί από ένα σπόρο που βρίσκεται στην αγκαλιά της Μητέρας Γης. Ο σπόρος απορροφά το νερό και αρχιζει να μεγαλωνει. Αναπτύσσεται προς τα πανω και ταυτόχρονα ριζώνει βαθια. Η εποχές έρχονται και πανε. Ήλιος, άνεμοι, βροχές και καταιγίδες.
Ένα βαθιά ριζωμένο δέντρο δεν φοβάται την καταιγίδα, γιατί η ρίζες του το στηρίζουν.
Έτσι είναι και με το οικογενειακό σύστημα μας. Αυτές οι ρίζες μας δίνουν δύναμη.
Αλλά τι συμβαίνει όταν ένα δέντρο για κάποιο λόγο πιστεύει "Είμαι μικρός και αδύναμος, και η επόμενη καταιγίδα θα με ξεριζώσει“
Παρά το γεγονός ότι αυτό το δέντρο είναι ένα κανονικό δέντρο, σκέφτεται διαφορετικά για τον εαυτό του.
Τι ξεχωριζει το ένα δέντρο από το άλλο?
Το δυνατό δέντρο συνηδητοποιεί και νιώθει την δύναμη που ρέει από τις ρίζες.
Δεν τις βλέπει αλλά τις νιωθει. Όταν ο ήλιος λάμπει χαίρεται, και μετά από κάθε καταιγίδα είναι  ευγνώμων που είναι τόσο δυνατό.

Εργαστήριο: „Ο ήλιος σε σύνοδο με την γη. Η ιδανική σχέση“

Εργαστήριο συστημικής αναπαράστασης
Πoιους στην ζωή μας αντιπροσωπέυουν ο ήλιος και η γη? Και γιατί είναι αυτή η ιδανική σχέση?
Κοιτώντας τον ήλιο και την γη, είναι σαν να βλέπουμε τους γονείς μας. Η ιδανική σχέση είναι η σχέση με τον εαυτό μας. Όταν δεν υπάρχουν συγκρούσεις μέσα μας σε σχέση με την μητέρα και τον πατέρα μας είμαστε στο κέντρο μας. Το θηλυκό και το αρσενικό σε ισοροπία.
Σε αυτό το εργαστήριο της οικογενιακής συστημικής αναπαράστασης θα βιώσουμε όλη μαζί τι σημαίνει "μέσα μου η μαμά  και ο μπαμπάς είναι ένα" και τι μπορούμε να κάνουμε όταν υπάρχουν εμπλοκές σε σχέση με αυτό.

Η εκδήλωση

1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Κυριακή 21 Ιουνίου, Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44
Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια και χώρο εκθετών, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων διαλεχτοί ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης και του ευρύτερου αυτογνωσιακού και εναλλακτικού χώρου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης και εκθέτες, νέοι αστρολόγοι, εκδότες και επαγγελματίες των εναλλακτικών τεχνών με σκοπό να δείξουν τι νέο έχουν να προσφέρουν στο χώρο της αστρολογίας και της αναζήτησης. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ, ενώ με την επίδειξη του εισιτηρίου της εκδήλωσης (συμβολικό κόστος 3 ευρώ), μπορείτε να έχετε ισόποση έκπτωση στη βραδινή παράσταση του θεάτρου.
Πληροφορίες – Κρατήσεις Εργαστηρίων: 6945.807566, 6949.898709

Το πρόγραμμα των ομιλιών και των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας www.filoi-astrologias-ellados.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου