Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

1o Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Ομιλητής Βαγγέλης Πετρίτσης

Βιογραφικό

Ο Δρ. Βαγγέλης Πετρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου ως πρωτοετής λαμβάνει χρηματικό βραβείο για τη σειρά εισαγωγής του στο τμήμα. Το 2004 κερδίζει υποτροφία για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα στο Université Catholique de Louvain στο Βέλγιο. Το 2005 του απονέμεται με άριστα το Πτυχίο Ψυχολογίας και την ίδια χρονιά μετακομίζει στην Αγγλία για να συνεχίσει ως υπότροφος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη με μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Το 2006 κερδίζει υποτροφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο για να εξελίξει τη μεταπτυχιακή του έρευνα σε διδακτορικό επίπεδο. Το 2009 ολοκληρώνει μέρος των διδακτορικών του ερευνών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το 2010 του απονέμεται ο τίτλος του διδάκτορα και το 2011 δημοσιεύει άρθρο του από τη διδακτορική του διατριβή στο ψυχολογικό περιοδικό κύρους Personality and Social Psychology Bulletin (psp.sagepub.com/content/38/2/197).

Το πάθος του για την αστρολογία σιγόκαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών και καλλιεργείται συστηματικά με την εγγραφή του στη Σχολή Αστρολογικών Σπουδών του Λονδίνου από το 2010. Είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού Σπουδών (Certificate Holder) της ανωτέρω σχολής και πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Εναλλακτικών Επιστημών Natural Health Science του Παλαιού Φαλήρου.

Ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα και παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ανθοθεραπείας χρησιμοποιώντας την αστρολογία ως διαγνωστικό και ερμηνευτικό εργαλείο. Έχει το προσωπικό του ιστολόγιο «Αστρο-Αναλύσεις» (astro-analyses.blogspot.gr) και είναι συντάκτης στην Αστρολογική Επιθεώρηση «NewAgeAstrology» όπου ασχολείται με επίκαιρα αστρολογικά ζητήματα και θέματα ψυχολογικής αστρολογίας. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το περιοδικό «Αστρολογική Πυξίδα», όπου διατηρούσε μόνιμη στήλη για τη σχέση των ανθοϊαμάτων Μπαχ με την αστρολογία, και με τον e-star.gr  όπου είχε δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη σελίδα του στο facebook (Vangelis Petritsis) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση vpetritsis@gmail.com

Ομιλία - Αστρολογία και Ανθοϊάματα Μπαχ

Στην ομιλία αυτή ο Δρ. Βαγγέλης Πετρίτσης, ψυχολόγος, αστρολόγος και πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής, θα μιλήσει για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ανθοϊαμάτων Μπαχ καθώς και για τη σχέση των ανθοϊαμάτων με την αστρολογία.  Πιο συγκεκριμένα, ο εισηγητής θα αναφερθεί στον Δρα Μπαχ ο οποίος στις αρχές του 20ου αιώνα ανακάλυψε τους λεγόμενους «Δώδεκα Θεραπευτές», τα δώδεκα δηλαδή βασικά ανθοϊάματα, τα οποία αργότερα ο αστρολόγος Πίτερ Ντέμιαν αντιστοίχισε στα δώδεκα ζώδια. Ο εισηγητής θα μιλήσει για τις αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα ανθοϊάματα Μπαχ, μεταξύ των οποίων είναι η απαισιοδοξία, η τελειομανία, η αναποφασιστικότητα και ο φόβος, και θα εξηγήσει το σύστημα αντιστοίχισης των Δώδεκα Θεραπευτών στα δώδεκα ζώδια. Τέλος, ο εισηγητής θα αναφερθεί στη διαγνωστική αξία της αστρολογίας, στο πώς δηλαδή ο αστρολογικός χάρτης του ατόμου μπορεί να χρησιμεύσει ως αξιόπιστο εργαλείο για την επιλογή εκείνων των ανθοϊαμάτων που περισσότερο χρειάζεται το άτομο.

Η εκδήλωση

1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Κυριακή 21 Ιουνίου, Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44
Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια και χώρο εκθετών, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων διαλεχτοί ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης και του ευρύτερου αυτογνωσιακού και εναλλακτικού χώρου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης και εκθέτες, νέοι αστρολόγοι, εκδότες και επαγγελματίες των εναλλακτικών τεχνών με σκοπό να δείξουν τι νέο έχουν να προσφέρουν στο χώρο της αστρολογίας και της αναζήτησης. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ, ενώ με την επίδειξη του εισιτηρίου της εκδήλωσης (συμβολικό κόστος 3 ευρώ), μπορείτε να έχετε ισόποση έκπτωση στη βραδινή παράσταση του θεάτρου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις Εργαστηρίων: 6945.807566, 6949.898709

Το πρόγραμμα των ομιλιών και των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας www.filoi-astrologias-ellados.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου