Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

2o Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Ομιλήτρια Πολυξένη Πλαβούκου


Θέμα: Το Θερινό Ηλιοστάσιο και οι Επιρροές του

Βιογραφικό: Γεννήθηκα στην Αθήνα το έτος 1954. Τα αίτια και οι αφορμές που μου δόθηκαν για να ασχοληθώ με την Αστρολογία ξεκίνησαν από τα εφηβικά μου χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από την ημερομηνία γεννήσεως μου που είναι στο μεταίχμιο δύo ζωδίων. Με αυτά και άλλα πολλά  αναπτύχθηκε η περιέργεια και η αναζήτηση  στο τι συμβαίνει και στο γιατί συμβαίνει. Υπήρξε η απορία  πώς είναι δυνατόν άτομα που γεννήθηκαν ίδια χρονολογία, ίδια ημερομηνία, να έχουν τόσες διαφορές μεταξύ τους και αντιθέσεις, να έχουν πορεία ζωής και  επιρροές  γεγονότων διαφορετικά, χαρακτήρες εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους, αλλά και συγχρόνως τόσα πολλά κοινά στοιχεία σε σημείο που να σε τρομάζουν. Οι  απορίες και οι ενστάσεις μου έγιναν η αφορμή να μου αφυπνίσουν την περιέργεια και να θέλω να ανακαλύψω τα απόκρυφα  αυτών των στοιχείων που προανέφερα. Εκείνη την εποχή  στην Ελλάδα ήταν περιορισμένη η αντίληψη περί  αστρολογίας και των περί εν λόγω θεμάτων, αλλά και συγχρόνως, δεν υπήρχε ενημέρωση από τα έντυπα της εποχής. Η  εμμονή μου όμως γι αυτήν την συγκεκριμένη μάθηση, με οδήγησε σε παλαιά κείμενα και στην αναζήτηση αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Με την πάροδο των χρόνων και καθώς μάθαινα περισσότερα για τα θέματα, ανακάλυψα και αντιλήφθηκα πως οι αριθμοί έχουν απόλυτη σχέση με την Αστρολογική γνώση, με τις αστρολογικές μοίρες κάθε ζωδίου και το αντίθετο. Προς επιβεβαίωση των σκέψεων και των συλλογισμών μου οδηγήθηκα αργότερα σε σχολή Αστρολογίας.  Δεν μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα πλήρως, γιατί ανακάλυψα ότι οι σχολές δεν είχαν κάτι καινούργιο και ουσιαστικό να μου προσφέρουν. Δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν την λεπτομέρεια και το τι ακριβώς προσδιόριζαν οι μοίρες, ούτε και την μερική ανάλυση αυτών. Αποτέλεσμα αυτής της διδαχής μου ήταν να προσθέσω νέα στοιχεία, που διδάσκονται μέχρι σήμερα. Όλα αυτά μου προκάλεσα το ενδιαφέρον προσωπικά για  την δημιουργία  μιας  Νέας Μεθόδου Αστρολογικής Προσέγγισης. Πιστεύω λοιπόν ότι  μ’ αυτό το βιβλίο (ΑΣΤΡΟ-ΛΟΓΙΚΗ—ΑΝΑ-ΛΥΣΗ ) προσθέτω ένα μικρό λιθαράκι στον μαγευτικό κόσμο της  Αστρολογίας.

Η εκδήλωση: Την Κυριακή 26 Ιουνίου οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο θέατρο Χυτήριο, Ιερά οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες και εργαστήρια, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης, της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 18:00 το βράδυ και η είσοδος έχει συμβολικό κόστος 3 ευρώ, ενώ για τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια απαιτείται επιπλέον κόστος 3 ευρώ για κάθε εργαστήριο. Χορηγός  επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Ypernoisis.gr

Διοργανωτές: Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος είναι μία ένωση για την διάδοση της Αστρολογίας στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αστρολογικής Παιδείας. H ένωση αυτή έχει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 πάρει τη μορφή Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την ίδια επωνυμία. Έδρα της εταιρείας είναι η Αθήνα και έχει αυτή τη στιγμή 49 μέλη. Η εταιρεία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται ανά δύο χρόνια. Μεταξύ του έργου της εταιρίας ως τώρα αξίζει να αναφερθεί η σύνταξη εθελοντικού κώδικα δεοντολογίας των αστρολόγων, καθώς και η θεσμοθέτηση εκδηλώσεων όπως τα φεστιβάλ ηλιοστασίου και οι γιορτές εαρινής ισημερίας. Από το 2016 η εταιρία εκδίδει επίσης το τριμηνιαίο περιοδικό 12-Αστρολογική Επιθεώρηση. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία μπορείτε να βρείτε στο http://www.filoi-astrologias-ellados.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου