Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Χειμερινού Ηλιοστασίου 2015 - Ομιλητής Γιώργος Παυλίδης

Βιογραφικό

Πολιτισμολόγος, Ερευνητής Συμβολικών Συστημάτων

Ο Γεώργιος Παυλίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία είχε μεταφυσικές ανησυχίες και ασχολήθηκε με τη θρησκευτική, πολιτιστική και ανθρωπολογική μελέτη. Είναι πολιτισμολόγος και έχει θητεύσει κοντά σε διδασκάλους κύρους, με γνωσιακά αντικείμενα θρησκείας, αστρολογίας και εσωτερισμού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια για την Αστρολογική Επιστήμη και Έρευνα, την Κλασσική, την Αρχαία, Καρμική, Δραγωνική, κ.ά. Επίσης με την πρακτική έρευνα και αποσυμβολισμό της Ταρώ, μελλοντολογικού, αλλά και μυητικού-συμβουλευτικού, ρουνικής μελλοντολογίας και ευρωπαϊκού μυστικισμού. Ακόμα έχει εξειδικευτεί στην τέχνη του Εκκρεμούς και της Ραδιαισθησίας αλλά και της Θεραπευτικής (ενδυνάμωσης και εναρμόνισης του Φυσικού, Ενεργειακού και Ψυχικού Φορέα).

Η ομιλία: Η Σχέση των Μυστηριακών Τελετών με τα Ηλιοστάσια, η πίστη στην ύπαρξη ψυχής και τα ψυχικά φαινόμενα στην αρχαία Ελλάδα

Άφθονες οι περιγραφές ψυχικών φαινομένων στον Κλασσικό κόσμο, στην Ελλάδα και στην Ρώμη, οι οποίες δείχνουν ότι οι Κλασσικοί εγνώριζαν καλά όλα τα ψυχικά φαινόμενα και είχαν αναπτύξει τρόπους μελέτης τους. Επίσης οι Κλασσικοί επίστευαν στην ύπαρξη ψυχής και στην μετά θάνατον επιβίωσή της και στην δυνατότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους και να εμφανίζεται σ' αυτούς. Χαρακτηριστικός ήτο ο ορισμός που έδιδαν στο θάνατο (όπως αναφέρεται στον Φαίδωνα) ότι είναι ο χωρισμός ψυχής και σώματος και ήσαν γνώστες όλων των περιθανατίων ψυχικών φαινομένων. Τις απόψεις αυτές διατήρησε έως της σήμερον ο Λαϊκός μας Πολιτισμός.

Η εκδήλωση

Το Φεστιβάλ Χειμερινού Ηλιοστασίου 2015 είναι το 2ο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novus, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 10:00 με 20:00 και περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέτες και ένα εκτεταμένο σεμινάριο για τις Τεχνικές Ερμηνείας του Γενέθλιου Χάρτη.
Η είσοδος είναι στα 3 ευρώ, ενώ για όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο (14:00 με 20:00) θα υπάρχει ένα συνολικό κόστος της τάξης των 10 ευρώ. Σε όσους το επιθυμούν μπορεί να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: 6945.807566, 6949.898709

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου