Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Χειμερινού Ηλιοστασίου 2015 - Ομιλητής Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έμφαση στην Αρχαιολογία. Έκανε μεταπτυχιακό Αρχαίας Ιστορίας στο «The Ohio State University», στο Columbus, Οχάιο των ΗΠΑ κι ασχολήθηκε με το ρόλο του διπλωμάτη στην ύστερη αρχαιότητα. Δίδαξε σε προπτυχιακούς κύκλους μαθήματα Ιστορίας του Δυτικού πολιτισμού. Απασχολήθηκε στο Κέντρο Επιγραφικών και Παλαιογραφικών Σπουδών του πανεπιστημίου στη συλλογή και καταλογογράφηση λημμάτων επιγραφικής βιβλιογραφίας. Άρχισε να ασχολείται με τη μελέτη της αστρολογίας με σκοπό να παρουσιάσει με ολοκληρωμένο και συστηματικό τρόπο την ιστορία και την πορεία της τέχνης της αστρολογίας στον αρχαίο κόσμο. Τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας μπορεί να διαβάσει κανείς στο προσωπικό blog, «Αρχαιογνωσία στο Φως των Άστρων»: http://arxaiognosiafos.blogspot.gr/

Η ομιλία: Στα Γόνατα των Θεών: από την Ανάγκη στη Mater Astrologia

Η φράση "στα γόνατα των θεών" συναντάται στον Όμηρο και χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ειμαρμένη και πώς αυτή έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που κινούνται οι τροχιές των πλανητών , τις 3 Μοίρες και την Ανάγκη στον Πλάτωνα. Στο μεσαίωνα εικονογραφικά η Ανάγκη αναπαριστάται από τη "Μητέρα Αστρολογία"..

Η εκδήλωση

Το Φεστιβάλ Χειμερινού Ηλιοστασίου 2015 είναι το 2ο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novus, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 10:00 με 20:00 και περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέτες και ένα εκτεταμένο σεμινάριο για τις Τεχνικές Ερμηνείας του Γενέθλιου Χάρτη.

Η είσοδος είναι στα 3 ευρώ, ενώ για όσους θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο (14:00 με 20:00) θα υπάρχει ένα συνολικό κόστος της τάξης των 10 ευρώ. Σε όσους το επιθυμούν μπορεί να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: 6945.807566, 6949.898709

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου