Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

1o Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Εισηγήτρια Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έμφαση στην Αρχαιολογία. Έκανε μεταπτυχιακό Αρχαίας Ιστορίας στο «The Ohio State University», στο Columbus, Οχάιο των ΗΠΑ κι ασχολήθηκε με το ρόλο του διπλωμάτη στην ύστερη αρχαιότητα. Δίδαξε σε προπτυχιακούς κύκλους μαθήματα Ιστορίας του Δυτικού πολιτισμού. Απασχολήθηκε στο Κέντρο Επιγραφικών και Παλαιογραφικών Σπουδών του πανεπιστημίου στη συλλογή και καταλογογράφηση λημμάτων επιγραφικής βιβλιογραφίας. Άρχισε να ασχολείται με τη μελέτη της αστρολογίας με σκοπό να παρουσιάσει με ολοκληρωμένο και συστηματικό τρόπο την ιστορία και την πορεία της τέχνης της αστρολογίας στον αρχαίο κόσμο. Τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας μπορεί να διαβάσει κανείς στο προσωπικό blog, «Αρχαιογνωσία στο Φως των Άστρων»: http://arxaiognosiafos.blogspot.gr/

Η εισήγηση:

Από την Καλυψώ στην Κίρκη: το ηλιακό ταξίδι του ήρωα.

Οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει μέσα από τη μελέτη τους να παρουσιάσουν μία συγκροτημένη γεωγραφική εικόνα του κόσμου που ταξίδεψε ο Οδυσσέας στην επιστροφή του στην Ιθάκη. Στην εισήγησή μου θα παρουσιάσω ότι ο ήρωας στην ουσία πραγματοποιεί ένα κοσμικό ταξίδι στα πέρατα του κόσμου, το οποίο έχει στοιχειοθετηθεί με βάση την πορεία του Ήλιου. Με αφετηρία την ιδέα ότι ο κόσμος είναι δομημένος και κινείται κυκλικά θα παρουσιάσω πως ο Οδυσσέας κινείται μεταξύ δύο σημείων στο σύμπαν τόσο πάνω στον άξονα Ανατολής Δύσης, όσο και πάνω και κάτω από τον ορίζοντα ακολουθώντας συμβολικά το μοτίβο του κοσμικού ταξιδιού του Ηλίου το οποίο παρουσιάζεται ήδη εικονογραφικά και λογοτεχνικά στον Αιγυπτιακό πολιτισμό, στους πολιτισμούς της Εγγύς Ανατολής και στα έργα του Ομήρου και του Ησιόδου.

Η εκδήλωση

1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Κυριακή 21 Ιουνίου, Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44

Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια και χώρο εκθετών, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων διαλεχτοί ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης και του ευρύτερου αυτογνωσιακού και εναλλακτικού χώρου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης και εκθέτες, νέοι αστρολόγοι, εκδότες και επαγγελματίες των εναλλακτικών τεχνών με σκοπό να δείξουν τι νέο έχουν να προσφέρουν στο χώρο της αστρολογίας και της αναζήτησης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ, ενώ με την επίδειξη του εισιτηρίου της εκδήλωσης (συμβολικό κόστος 3 ευρώ), μπορείτε να έχετε ισόποση έκπτωση στη βραδινή παράσταση του θεάτρου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις Εργαστηρίων: 6945.807566, 6949.898709

Το πρόγραμμα των ομιλιών και των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας www.filoi-astrologias-ellados.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου