Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αστρολογία και Αρχέτυπα - Εισηγητής Κώστας Γραβάνης

Βιογραφικό
 
Ο Κωνσταντίνος Γραβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι ερευνητής αγοράς, ειδικός στατιστικής και συγγραφέας. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει διεξάγει εκτεταμένες και ανεξάρτητες έρευνες σχετικά με το αστρολογικό υπόβαθρο των παγκόσμιων μύθων και συμβόλων. Έχει επίσης εξερευνήσει τις εσωτερικές πτυχές των Ομηρικών Επών, των Διαλόγων του Πλάτωνα, της Καινής Διαθήκης, των πινάκων της Αναγέννησης και των έργων του Σαίξπηρ.
Το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο "Αστρολογία και Εσωτερική Φιλοσοφία στον Όμηρο" δημοσιεύτηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος το 2011. Τα ομηρικά έπη μεταφράζονται σε αυτό το έργο σε αλληγορίες, που συσχετίζονται με μία μεγάλη γκάμα επιστημονικής γνώσης και εσωτερικής σοφίας (με ιδιαίτερη έμφαση στην αστρολογία).
Την εποχή αυτή εργάζεται πάνω σε ένα βιβλίο πάνω στους αστρολογικούς συμβολισμός στο έργο του Ουόλτ Ντίσνεϋ.
 
Ο κύριος Γραβάνης θα εισηγηθεί στην εκδήλωση ομιλία με τίτλο:
Η σχέση της Αστρολογίας και των Αρχετύπων μέσα από το παράδειγμα του Ερμή
 
ΘΕΜΑ
Στα πλαίσια της ομιλίας ο ομιλητής θα μιλήσει για την σχέση του αστρολογικού Ερμή με τον μυθολογικό Ερμή, τις ποικίλες ιδιότητες και αρχετυπικές του εκφάνσεις και την εξέλιξή αυτών στο χρόνο και πώς αυτές καταδείχνουν την ευρύτερη συσχέτιση της αστρολογίας και των αρχετύπων
 
----

H εισήγηση είναι θα γίνει στα πλαίσια της ανοικτής εκδήλωσης "Αστρολογία και Αρχέτυπα" που διοργανώνουν οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 10 Μαίου στις 12:00 το πρωί στο θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44. Ομιλητές:

- Νικομίνα Αντουλινάκη: Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης
- Κώστας Γραβάνης: Ειδικός Στατιστικής, Ερευνητής Αστρολογίας
- Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου: Αρχαιολόγος, Ερευνητής Αστρολογίας
- Κώστας Φέρρης: Σκηνοθέτης, Ερευνητής Αστρολογίας

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-8838398 ή στο email faellados@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου