Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δεοντολογία στην Αστρολογία: Εισήγηση του κυρίου Απόστολου Αδαμίδη

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Θα χαιρετίσω την Εκδήλωση αυτή που σκοπό έχει να ξεκινήσει ένα μακρύ διάλογο με όλους αυτούς που ασχολούνται με την Αστρολογία στην Πατρίδα μας Παλαιούς και Νέους Αστρολόγους αλλά και άλλους που ανήκουν σε άλλους φορείς -ομάδες όπως και καθένα από εσάς που θέλει να βοηθήσει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια μας.

Ως Πρόεδρος της εταιρείας ΦΙΛΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και μαζί με τα Αξιότιμα Μέλη και τους φίλους που μας στηρίζουν θα επιχειρήσουμε να έρθουμε σε επαφή με όλους εκείνους που βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια μας να αποκτήσει η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ στην Πατρίδα μας κανόνες και ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ όπως της αρμόζει και της αξίζει.

Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου ήθελα να σας υπενθυμίσω μια παλαιά ρήση ενός πολύ μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ αυτούς τους Φάρους της Σοφίας που Γέννησε αυτός εδώ ο Τόπος και που κληρονόμοι είμεθα όλοι μας αλλά και ολόκληρη η Ανθρωπότητα.

“ ΑΓΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΕΤΡΟΝ ΕΣΤΙΝ
ΟΥΧ Ο ΛΕΓΩΝ, ΑΛΛ’ Ο ΑΚΟΥΩΝ ”

2) ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Αυτοί ήταν άνθρωποι με μεγάλη γνώση και πολύ μεγάλη εμπειρία στα τεκταινόμενα του ουρανού. Από αυτούς ξεπήδησε η Αστρονομία και τόσες άλλες επιστήμες που γνωρίζουμε στις μέρες μας.

Εξασκούσαν το επάγγελμα του Αστρολόγου κατά κύριο λόγο στις αυλές των Βασιλέων των Αρχόντων και των Εύπορων Πολιτών λόγο του ότι μπορούσαν να τους παρέχουν όλο εκείνο τον μηχανισμό για την παρατήρηση του ουρανού αλλά και την οικονομική υποστήριξη για να επιτελέσουν ένα τόσο μεγάλο έργο.

Η Δύναμη της Αστρολογίας προέρχεται από την Συσσωρευμένη Γνώση Αιώνων Έρευνας και Παρατήρησης, που αναπτύχθηκε μέσα από μια βαθιά Εμπειρική και Διαισθητική Κατανόηση των Βασικών Νόμων της Φύσης και του Κόσμου γενικότερα, πάντα όμως σε σχέση και Αλληλοεπίδραση με τον Άνθρωπο.

Η πληθώρα των Πληροφοριών και η καταγραφή των παρατηρήσεων που έκαναν τους ανάγκασε να εφαρμόσουν μια μεθοδολογία και να αξιολογήσουν τα εκάστοτε συμπεράσματα φτιάχνοντας Κανόνες - Αξιώματα - Νόμους που

προσδιορίζανε την φύση και τις ιδιότητες που διέπουν τα Ουράνια σώματα (Πλανήτες) αλλά και τον ευρύτερο Ουράνιο Θόλο (Σύμπαν) και όχι μόνον.

Τα Βασικά βήματα που ακολούθησαν οι Αρχαίοι Αστρολόγοι είναι τα εξής:

Για να διαβάσετε τη συνέχεια πατήστε στο σύνδεσμο: Δεοντολογία στην Αστρολογία: Εισήγηση του κυρίου Απόστολου Αδαμίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου