Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δεοντολογία στην Αστρολογία: Εισήγηση της κυρίας Μπατζέρη

Η εκδήλωση αυτή, των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος αφορά την ανάγκη της ύπαρξης Κανόνων Δεοντολογίας στο χώρο της Αστρολογίας.

Αλλά αλήθεια, γιατί θα πρέπει να τεθούν οι δεοντολογικοί κανόνες ; Γιατί, ο σύλλογος μας αποφάσισε ν’ ανοίξει αυτό το τεράστιο και φλέγον θέμα ;

Μα πολύ απλά διότι στη χώρα μας, δεν υπάρχουν σαφή όρια που να προσδιορίζουν τόσο την εκπαίδευση, όσο και τον τρόπο της επαγγελματικής ενασχόλησης.

Δεν μπορούμε , να θεωρούμε την Αστρολογία επιστήμη, ή Τέχνη, αλλά παράλληλα να μην ορίζουμε εμείς οι ίδιοι τα όρια στα οποία πρέπει να κινείται αυτή η επιστήμη.


Φανταστείτε να μην υπήρχε το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει σε Παγκόσμια κλίμακα για την Ιατρική επιστήμη, για την Τέχνη της Οικοδομικής, για τον τρόπο εφαρμογής της Νομικής … και ου το καθ’ εξής !

Μάλλον θα προέκυπταν χιλιάδες προβλήματα για το ποιος μπορεί να κάνει τι, για το πόσο ορθά το κάνει, για το που είναι το σαφές όριο της εφαρμογής των όσων έχει διδαχθεί.

Αντιθέτως, οι κοινωνίες εξελισσόμενες και ειδικότερα από την εποχή της αναγέννησης και μετά, έθεσαν σαφή όρια και περιορισμούς στην εφαρμογή μιας επιστήμης, ή ακόμα και μιας Τέχνης. Διαχώρισαν την έρευνα, από την εφαρμογή, έκαναν δεκτά ως δεδομένα της εκμάθησης όσα πειραματικά είχαν αποδειχθεί ότι λειτουργούσαν, δημιούργησαν έδρες διδαχής και έθεσαν τα επαγγελματικά δικαιώματα ως το μέτρο της εφαρμογής.

Και η αστρολογία ;

Διαβάστε τη συνέχεια στο σύνδεσμο: Δεοντολογία στην Αστρολογία: Εισήγηση της κυρίας Μπατζέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου