Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου: Αναγκαία η Αναβάθμιση του Κύρους της Αστρολογίας



Σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που πήραν ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο και εμφανίστηκαν στην τηλεόραση και τον τύπο και αφορούν το ζήτημα της αναγνώρισης πτυχίων αστρολογίας από συγκεκριμένη αστρολογική σχολή στην Ελλάδα, οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. τους αισθάνθηκαν την ανάγκη να τοποθετηθούν ως εξής:

Η αστρολογία είναι ένα πανάρχαιο σύστημα γνώσης που άλλοτε απολάμβανε την υποστήριξη της κοινωνίας και άλλοτε όχι. Παρά τις περιόδους άρνησης που διένυσε, η Αστρολογία αποδείχθηκε ότι είχε αρκετά θεμελιωμένες βάσεις ώστε να επανέλθει στην εποχή μας και να είναι αντικείμενο ενασχόλησης από πολλές χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Αστρολογία είναι ένα αντικείμενο που δικαιούται καθένας να το μελετάει ελεύθερα και, υπό την έννοια αυτή, η εταιρεία μας δεν μπορεί παρά να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις επιθέσεις που δέχθηκε η αστρολογική κοινότητα αυτό το διάστημα σε σχέση με το αντικείμενο ενδιαφέροντος της.

Από την άλλη, θα πρέπει η ίδια η αστρολογική κοινότητα να αναγνωρίσει ότι δεν βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο ακόμη που να έχουμε πείσει τον κόσμο και την κοινωνία για την επιστημονική αξία της Αστρολογίας. Αναγνωρίζοντας ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε σε αυτόν τον τομέα, θεωρούμε ότι η Αστρολογία θα πρέπει πρώτα να ισχυροποιηθεί μέσα από φορείς και κοινές συμφωνίες που θα της επιτρέψουν να συνδιαλέγεται από μία άλλη θέση με τους συζητητές της. Προς την κατεύθυνση αυτή η εταιρεία μας έχει ήδη προτείνει έναν συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας των αστρολόγων. Αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία να γίνει μια συζήτηση μέσα στην αστρολογική κοινότητα για το πώς, ως αστρολόγοι, επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε το κύρος του αντικειμένου μας.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία μας είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για περαιτέρω συζήτηση και θα ήθελε να καταστήσει σαφές ότι η ίδια, ως μη κερδοσκοπικός φορέας, δεν αποβλέπει ούτε αναμένει να προσπορίσει ατομικά ή συλλογικά κέρδη από αυτή την προσπάθεια, παρά μόνο εκείνα που προβλέπει στο καταστατικό της, δηλαδή τη διάδοση της Αστρολογίας και της Αστρολογικής Παιδείας.

Με τιμή,

Το Δ.Σ. των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου