Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

2ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου - Ομιλητής: Δημήτρης Αδαμόπουλος


Θέμα: Ανάλυση του Χάρτη της Ελλάδας από Πολιτικο-οικονομική και Γεωστρατηγική Άποψη.

Περίληψη: Ένα θέμα που με απασχόλησε εδώ και χρόνια και είμαι σίγουρος πολλούς από εσάς, είναι το γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να σηκώσει κεφάλι και ιστορικά, κάθε φορά που γίνονται γεωστρατηγικές ανακατατάξεις με παγκόσμιες συνέπειες , η Χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Ειδικότερα μου ειχε κάνει εντύπωση και μάλιστα αρνητική, η ρήση του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίου Χ.Σαρτζετάκη περί "Έθνους Ανάδελφου" για τους Έλληνες.

Έχοντας ασχοληθεί στον χώρο των επιχειρήσεων για 35 και πλέον χρόνια και μάλιστα έχοντας χρηματίσει και πρόεδρος του ΣΕΠΕ για μια περίοδο, είναι φυσικό να έχω έρθει σε επαφή και με στελέχη των Κυβερνήσεων της περιόδου αυτής. Αυτό που μου έχει μείνει είναι όχι μόνο η ψυχρή αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνώντων για την στήριξη της υγιούς παραγωγικής δομής της Χώρας – που θα μπορούσε να ερμηνευθεί από έλλειψη πρόθεσης για υλοποίηση μιας στρατηγικής, έως εσκεμμένης επιβολής μιας απαξιωτικής - για τις δυνατότητες του παραγωγικού μηχανισμού της Χώρας μας - στρατηγικής, αλλά και η προκλητική και μάλιστα δημόσια επιμονή κάποιων από αυτούς να στηριχθούν εκκολαπτόμενοι η και εν ισχύ ολιγάρχες, απαιτώντας από τους παραγωγούς – στην προκειμένη περίπτωση υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις – να τους "προσκυνήσουν".

Προσπαθώντας να βγάλω άκρη για όλα αυτά, σκέφθηκα να χρησιμοποιήσω την Κοσμοβιολογία – μια προσέγγιση της Αστρολογίας που, πέρα από τα ίδια τα ουράνια σώματα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μεσοδιαστήματα των ουρανίων σωμάτων και μέσα από αυτό διαμορφώνει γεωμετρικούς σχηματισμούς που περιγράφουν το τι ακριβώς συμβαίνει στο Χάρτη της αναλυόμενης οντότητα , αποκλείοντας το προσωπικό στοιχείο στην όποια ερμηνεία.

Η Μελέτη αυτή εξετάζει το τι μας λέει ο αστρολογικός χάρτης της Ελλάδας γενικότερα και
τι απαντήσεις δίνει για τους προαναφερθέντες προβληματισμούς.

Βιογραφικό: Γεννήθηκε στο Πειραιά και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Πληροφορική, σε Στατιστική Επιχειρησιακή Έρευνα και Αναλογιστική, σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και σε Τραπεζική και Χρηματοοικονομικά. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την μηχανοργάνωση τραπεζών και στην συνέχεια με την στρατηγική οργάνωση τραπεζών, διευθύνοντας την εταιρία ΑΒC και δημιουργώντας ένα πελατολόγιο 46 τραπεζών σε 17 χώρες.

Εκλέχτηκε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ από το 1989 έως το 1997. Με την Κοσμοβιολογία ασχολείται σαν ερευνητής από το 1995 και το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην Πολιτική (Mundane) , στην Εταιρική κ στην Χρηματιστηριακή αστρολογία.

Η εκδήλωση: Την Κυριακή 26 Ιουνίου οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου. Η γιορτή που θα γίνει στο θέατρο Χυτήριο, Ιερά οδός 44, περιλαμβάνει ομιλίες και εργαστήρια, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με την παρουσία σας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές εργαστηρίων ερευνητές και επαγγελματίες της αστρολογίας, της αναζήτησης, της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί ως τις 18:00 το βράδυ και η είσοδος έχει συμβολικό κόστος 3 ευρώ, ενώ για τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια απαιτείται επιπλέον κόστος 3 ευρώ για κάθε εργαστήριο. Χορηγός  επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Ypernoisis.gr 

Διοργανωτές: Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος είναι μία ένωση για την διάδοση της Αστρολογίας στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αστρολογικής Παιδείας. H ένωση αυτή έχει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 πάρει τη μορφή Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την ίδια επωνυμία. Έδρα της εταιρείας είναι η Αθήνα και έχει αυτή τη στιγμή 49 μέλη. Η εταιρεία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται ανά δύο χρόνια. Μεταξύ του έργου της εταιρίας ως τώρα αξίζει να αναφερθεί η σύνταξη εθελοντικού κώδικα δεοντολογίας των αστρολόγων, καθώς και η θεσμοθέτηση εκδηλώσεων όπως τα φεστιβάλ ηλιοστασίου και οι γιορτές εαρινής ισημερίας. Από το 2016 η εταιρία εκδίδει επίσης το τριμηνιαίο περιοδικό 12-Αστρολογική Επιθεώρηση. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία μπορείτε να βρείτε στο http://www.filoi-astrologias-ellados.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου