Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Προσφορές Δώρων για την Πίτα 2015: 1 CD της δουλειάς της "Lovely Echoes" από τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη

Βιογραφικό

Η Συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη προσφέρει ένα cd Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, κλασικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, σύγχρονη σύνθεση (MMus, Goldsmiths College–University of Londοn) και μαθηματικά (πανεπιστήμιο Πατρών, ΜEd, Univeristy of Leeds). Τα μουσικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα και συνεργάζεται με καλλιτέχνες διαφορετικών κατευθύνσεων.

Χρησιμοποιεί συχνά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα έργα της σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πολύτεχνες παραστάσεις. Έργα της ενόργανης μουσικής και ηλεκτροακουστικά έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία (Λονδίνο), την Ιταλία (Val Tidone, Piacenza), την Ολλανδία (Άμστερνταμ) και τις ΗΠΑ (2006, 2008, 2009 διεθνές φεστιβάλ ηλεκτροακουστικής μουσικής γυναικών, 2009 «3Χ3-Μουσική από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ» Βαλτιμόρη-Βιρτζίνια, 2011 Livewire Festival, 2011 IAWM Congress, Arizona).

Συνεργάστηκε με σημαντικά μουσικά σύνολα (Kreutzer Quartet, Καμεράτα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, L’Αnima, Κρούσσις, κ.ά. και σολίστες. Το έργο της Words without words επελέγη από την Εuropean Broadcasting Union (EBU) Ars Acustica στο διπλό CD που εξέδωσε για τον εορτασμό των 20 χρόνων της. Έχει γράψει τραγούδια, μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις σε θέατρα, μεταξύ άλλων, όπως τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Πάτρας, Θέατρο Πολιτεία, θέατρο Βαφείο, σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Ν. Κοντούρη, Κ. Τσιάνο, Δ. Βούλτσο κ.ά., για ταινίες μικρού μήκους και video art, και για εγκαταστάσεις(installations). Την περίοδο 2003-2007 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά σχήματα και παραστάσεις φεστιβάλ και θέατρα. Την περίοδο 1992-2000 συμμετείχε με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιαπωνία) στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρών, της οποίας υπήρξε μέλος και έχει ενορχηστρώσει πολλά έργα ελληνικής μουσικής γι αυτήν. Το 2005 και αρκετά χρόνια ήταν υπεύθυνη παρουσίασης στα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ. Συνεργάζεται με τη σχολή Μωραΐτη και τη Στέγη Γραμμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού σωματείου “Σπίζα”. To cd που μας προσφέρει έχει τον τίτλο: «Lovely echoes» (Μουσικές του μεσαίωνα και του 21ου αιώνα σε παράθεση και σύνθεση.

Σοφία Καμαγιάννη E-mail:sofia_kam@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου