Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δεοντολογία στην Αστρολογία: Εισήγηση της κυρίας Μπέλλας Κυδωνάκη

Η υποχρέωση του αστρολόγου απέναντι στον άνθρωπο και τα προβλήματά του

Κατ' αρχάς θα σας γυρίσω για λίγο πίσω στις ρίζες μας και θα τοποθετήσω τηνΑστρολογία στην περίοπτη θέση που κατείχε, γιατί στην Αρχαία Ελλάδα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την Μούσα Ουρανία και όπως γνωρίζουμε από την μυθολογία μας οι 9 Μούσες ήταν θεότητες, κόρες του Διός και της Μνημοσύνης, που ενέπνεαν ταλέντα και ιδιότητες. Οι Μούσες λοιπόν μας βοηθούν να δυναμώσουμε το μυαλό μας και την ψυχή μας και μας φέρνουν σε επαφή με το Θείο κομμάτι που έχουμε μέσα μας.

Η Αστρολογία είναι αυτή που βοηθά στην ένωση του αόρατου με τον ορατό κόσμοκαι εθεωρείτο στα παλιά χρόνια η Βασίλισσα όλων των επιστημών γιατί εμπεριείχεμέσα της τα Μαθηματικά, την Αστρονομία και την Μυθολογία, ήτοι σήμερα την Ψυχολογία, την Ιατρική και την Βοτανοθεραπεία. Κατείχε πολύ σημαντική θέση στην ζωή των ανθρώπων και όπως γνωρίζουμε τα άτομα που την εξασκούσαν ήταν μυημένα πρόσωπα, δηλαδή γνώριζαν τα μυστικά μονοπάτια για να θεραπεύουν την ανθρώπινη ψυχή. Για αυτό πολύ σημαντικά πρόσωπα όπως ο Πυθαγόρας, ο Ιπποκράτης και άλλοι πολλοί είχαν ασχοληθεί με την αστρολογία.


Οπότε, εδώ βλέπουμε το πολύ σοβαρό, ιερατικό ρόλο του αστρολόγου αφού ήταν άμεσα συνδεδεμένος με το Θείο στοιχείο και το Λόγο του Θεού. Γιατί Αστρολογία σημαίνει ο λόγος των άστρων, δηλαδή των θείων δυνάμεων (τα άστρα θεωρούνται ότι έχουν θείες δυνάμεις). Παραδείγματος χάρη ο Απόλλωνας αντιπροσωπεύει τη δύναμη του Ήλιου και συνδέεται με το Μαντείο των Δελφών και τις μαντικές ικανότητες. Για αυτό με τα σημερινά δεδομένα δεν θα έπρεπε να λεγόμαστε αστρολόγοι κατά την έννοια που ίσχυε στην αρχαιότητα ή κατά τα πρότυπα των αρχαίων αστρολόγων γιατί οι γνώσεις αυτών ήταν τεράστιες που ούτε καν υποπτευόμαστε.
Και ερχόμαστε στην τωρινή εποχή.

Ποιος είναι ο ρόλος της αστρολογίας και του σημερινού αστρολόγου απέναντι στον άνθρωπο και τα προβλήματά του και πως τον αντιμετωπίζουμε;

Δείτε τη συνέχεια της ανάρτησης στο σύνδεσμο: Δεοντολογία στην Αστρολογία: Εισήγηση της κυρίας Μπέλλας Κυδωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου