Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Coalescent - Σύνθετος Χάρτης με Μετασχηματισμό Τόξου (Arc Transform)

Η μέθοδος Coalescent είναι από τις πιο πρόσφατες Αστρολογικές Ανακαλύψεις στην θεωρία των σύνθετων χαρτών η οποία εφευρέθηκε από τους Lawrence Grinnell και David Dukelow. Η διαφορά του Coalescent σε σχέση με τους υπόλοιπους Σύνθετους Χάρτεςείναι ότι η μέθοδος των εφευρετών του βασίζεται στην Αρμονική των πλανητών και πιο συγκεκριμένα στον μετασχηματισμό τόξου ( Arc Transform ) και όχι στα Μεσοδιαστήματα.

Για παράδειγμα έχουμε δύο αστρολογικούς χάρτες που θέλουμε να δούμε που πέφτει ο Ήλιος των δύο αντιπροσώπων του στον σύνθετο χάρτη. Ας υποθέσουμε ότι ο ένας έχει Ήλιο στις 28.58’’ Διδύμων και ο άλλος στις 11.03στην Παρθένο , στον σύνθετο χάρτη Davison, ας πούμε, ο Ήλιος καταλαμβάνει ένα σημείο το οποίο το βρίσκουμε υπολογίζοντας το μέσο – διάστημα των δύο Ήλιων που στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα τοποθετηθεί στις 4.14 του Υδροχόου . Κάτι παρόμοιο κάνουμε και με τον σύνθετο χάρτη Coalescent , μόνο που οι Ήλιοι αυτή τη φορά θα υπολογιστούν με βάση την θεωρία Μετασχηματισμού Τόξου που σημαίνει πως με τα παραπάνω δεδομένα που εξετάσαμε θα μεταφερθεί στην 12.02 του Ταύρου αντί για τις 4.14 του Υδροχόου,που βγήκε υπολογίζοντας το μεσοδιάστημα τους.

Αν και τα περισσότερα Αστρολογικά Προγράμματα Υπολογίζουν αυτόματα τις θέσεις των πλανητών η διαδικασία είναι η εξής:
Βρίσκουμε το μικρότερο τόξο (απόσταση ) των πλανητών σε μοίρες . Ένας Ήλιος από την 10ηΚριού με έναν Ήλιο στην 10η Ταύρου π.χ απέχουν 30 μοίρες, άρα το τόξο τους είναι 30 μοίρες .
Με τον αριθμό του Τόξου (απόστασης )διαιρούμε το 360 που είναι οι μοίρες ενός πλήρη κύκλου οπότε έχουμε 360/30= 12
Με το άθροισμα που βγάλαμε από αυτή τη διαίρεση πολλαπλασιάζουμε την μοίρα του ζωδιακού του κάθε Ήλιου χωριστά αφού την μετατρέψουμε και αυτή πρώτα σε τόξο.
Άρα : 12 * 10 (10η Κριού ) = 120 που αντιστοιχεί στην 0η του Λέοντα.
Το ίδιο κάνουμε και για την 2η περίπτωση και βρίσκουμε πως μετατρέποντας την 10η Ταύρου σε μοίρα τόξου βρίσκουμε πως είναι η 40η άρα πολλαπλασιάζουμε με το 12 και βλέπουμε πως το αποτέλεσμα είναι 480 , (40*12= 480) , επειδή όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 360 θα αφαιρέσουμε από αυτό το 360 άρα 480 – 360 = 120 οπότε πάλι μας βγάζει στην 0η του Λέοντα.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τους υπόλοιπους πλανήτες, τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα ενώ το σύστημα οικοθεσίας που προτείνετε από τους εφευρέτες του είναι το Meridian .
O Σύνθετος Χάρτης Coalescent περιγράφει πολύ καλά την σχέση που μπορεί να έχουν δύο άτομα λειτουργώντας ως μια μονάδα, όπως και στους υπολοίπους σύνθετους χάρτες, ενώ λειτουργεί πολύ καλά στην πρόβλεψη των γεγονότων μιας σχέσης με βάση τις διελεύσεις. Δίνει επίσης πληροφορίες για ένα άτομο και ένα γεγονός μετασχηματίζοντας τον γενέθλιο χάρτη με τον χάρτη του γεγονότος.

Για την ερμηνεία του ακολουθούμε τους συνήθης κανόνες ερμηνείας των Σύνθετων Χαρτών. Στο παράδειγμα που θα παραθέσω θα εξετάσουμε τον σύνθετο χάρτη Coalescent του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Νταιάνα όπως και το πως αυτός δούλεψε με βάση τις διελεύσεις την ημέρα που παντρεύτηκαν και χώρισαν.
Γενέθλιος Χάρτης Πρίγκιπα Καρόλου
 
Γενέθλιος Χάρτης Πριγκίπισσας Νταιάνας
Σύνθετος Χάρτης Coalescent
Κοιτώντας τον Σύνθετο Χάρτη βλέπουμε πως τα Φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους και όπως ισχύει για όλους τους Σύνθετους Χάρτες η παρουσία των Φώτων και ειδικά του Ηλίου σε γωνιακό οίκο ( 1ο , 4ο , 7ο , 10ο ) δείχνει σχέσεις ζωής.  Ο Ήλιος και η Σελήνη στον συγκεκριμένο Σύνθετο Χάρτη περιγράφει πολύ γλαφυρά τόσο τον Κάρολο ( Ήλιος στον Αιγώκερο , στον 4ο οίκο ) ως έναν ψυχρό άνθρωπο του καθήκοντος και κληρονόμο του Θρόνου όσο και την Νταιάνα ( Σελήνη στους Ιχθείς  στον 7ο ) ως μια γυναίκα γεμάτη ευαισθησίες που είχε έντονα την ανάγκη της συντροφικότητας μέσα σε αυτή τη σχέση αλλά και το αίσθημα εγκλωβισμού της μέσα σε αυτήν την σχέση ( Ιχθείς – 12ος οίκος – εγκλωβισμός, στον 7ο οίκο εγκλωβισμός στον Γάμο ).
Ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Ερμή ,κυβερνήτη του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος τονίζοντας θέματα εξουσίας, καθήκοντος και δημοσιότητας που είχε η εν λόγο σχέση.
Ο Ουρανός επίσης, γωνιακά τοποθετημένος στην ακμή του 4ου Οίκου μιλά για μια σχέση η οποία θα άλλαζε ριζικά την ζωή και των δύο.
Ένα άλλο σημείο που τραβάει την προσοχή στον Χάρτη είναι η Σύνοδος Αφροδίτη – Άρη που αν και είναι χαρακτηριστικό ως όψη ανάμεσα σε μια ερωτική σχέση, στον 12ο οίκο δείχνει πιθανά προβλήματα σε αυτόν τον τομέα και κυρίως αποξένωση.
Τοποθετώντας τον Χάρτη στο διάγραμμα των 90ο μοιρών βλέπουμε γι αυτόν τον συνδυασμό , το εξής:
Αφροδίτη /Άρης = Πλούτωνας που στη θετική του έκφραση θα μπορούσε να δώσει μια παθιασμένη ερωτική ζωή, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως μιας και η σύνοδος Αφροδίτης /Άρης γίνετε στον 12ο οίκο αλλά και ο Πλούτωνας είναι στον 8ο οίκο μιλά πιθανότατα για μια δυσαρμονική ερωτική ζωή.
Ο Ήλιος και η Σελήνη δεν συνδέονται μεταξύ τους με όψη πράγμα που μας κάνει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως το ζευγάρι δεν είχε ουσιαστική επαφή μεταξύ του.
Μιας και εξετάσαμε αυτόνομα τον χάρτη στα βασικά του σημεία πάμε να δούμε πώς επηρεάστηκε αυτή η σχέση με βάση τον σύνθετο χάρτη coalescentκαι τις διελεύσεις κατά την τέλεση του Γάμου τους.
Ο Γάμος τους:
Λαμβάνοντας υπόψη τους  transit από Δία και πάνω βλέπουμε ότι ο Δίας και ο Κρόνος ενεργοποιούν τον Ουρανό που βρίσκετε  στην ακμή του 4ου οίκου και τον Πλούτωνα και τον Πλούτωνα που είναι στην ακμή του 8ου οίκου.
Τους συνδυασμοί Δία –Κρόνου τους συναντάμε συχνά σε αλλαγές τρόπου ζωής είτε πρόκειται για μια απλή μετακόμιση είτε για ριζικό τρόπο ζωής και αυτό εξαρτάτε και από τους υπολοίπους συνδυασμούς του χάρτη, με τη συμμετοχή του Σύνθετου Ουρανού και Πλούτωνα πάντως δείχνει μια καταναγκαστική αλλαγή που φέρνει έντονες εσωτερικές συγκρούσεις στο ζευγάρι και δε διαφέρει σε τίποτα από μια φυλάκιση σύμφωνα με τους Συνδυασμούς Κοσμικών Επιρροών του Έμπερτιν.
Ο transitΠλούτωνας σε τετράγωνο ακριβείας με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης του Σύνθετου χάρτη . ( Συνεταιρισμοί και ενώσεις οι οποίοι δημιουργούνται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ζωής. Μια καρμική ένωση για έναν σκοπό η για μια κοινή εμπειρία. -Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών σελ: 226 )
Ο transit Βόρειος Δεσμός σε τετράγωνο με τον Κρόνο του Σύνθετου Χάρτη. ( Αισθήματα εσωστρέφειας ή καταπίεσης που προέρχονται από τους άλλους. Αναστολές στις σχέσεις.. -Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών σελ: 202 )
Μοιραίος μεν γάμος , καταναγκαστικός δε … Το ζευγάρι απλά έπρεπε να εκπληρώσει με κάθε θυσία το καθήκον του και απ ότι φαίνεται δεν είχε καμία επιλογή.
Κατά τον χωρισμό τους παρατηρούμε τις εξής όψεις:
Ο διελαύνων Κρόνος κάνει σύνοδο με τον coalescentΠλούτωνα και τετραγωνίζει τον coalescentΉλιο μιας που οι διελεύσεις όμως υπολογίζονται με βάσει τις επίσημες αναφορές του Τύπου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο χωρισμός με βάσει τις διελεύσεις επήλθε όταν ο Κρόνος έπιασε την ακμή του 7ου οίκου ενώ θα δουμε τον Κρόνο κατά την στιγμή του μοιραίου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στη πριγκίπισσα  να κάνει ακριβείας τετράγωνο με τον coalescentΒόρειο Δεσμό της Σελήνης.
Ο διελαύνων Πλούτωνας κατά την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού τους σε σύνοδο με τον coalescentΔἰα - Ουρανό και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα , ενώ ο Βόρειος Δεσμός πάει για σύνοδο με τον coalescent Πλούτωνα.
Από τα παραπάνω βλέπουμε πως δουλεύει πρακτικά ένας Σύνθετος Χάρτης coalescent αλλά και την ευαισθησία του στις διελεύσεις ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε τα γεγονότα που θα απασχολήσουν ένα ζευγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου